Cum se transmit declarațiile pentru casele de marcat AMEF

schiță TDec - AMEF

Declarațiile pentru casele de marcat cu junal electronic AMEF se transmit urmând aceste instrucțiuni.

1. Exportul fișierelor P7*

Fiecare casă de marcat permite exportul unor fișiere (rapoarte zilnice) cu extensia .p7b, .p7m sau .p7s. La instalarea casei de marcat, tehnicianul instruiește comerciantul despre modul în care se poate face exportul. Pentru fiecare casă de marcat trebuie să existe un folder care să conțină fișierele .p7*. Pentru exporturi în luni diferite, trebuie să fie foldere diferite. Se exportă rapoartele pentru o lună întreagă, prin următoarele variante:

  • 1A. Export pe stick de memorie USB: Se introduce stick-ul în portul USB al casei de marcat, apoi se accesează meniul specific casei de marcat și se alege opțiunea de export pe stick-ul de memorie USB.
  • 1B. Export prin utilitarul de descărcare: Pe un PC aflat în aceeași rețea cu casa de marcat, se accesează aplicația (driver-ul) și se alege descărcarea pe PC. Un driver sau program de contabilitate avansat poate fi configurat să descarce și să trimită fișierele direct pe email-ul contabilului.

2. Transferul de la comerciant la contabil

Toate fișierele descărcate din casa de marcat trebuie să fie predate contabilului.

  • 2A. Predare personală: Folderele ce conțin fișierele exportate se copiază pe un stick de memorie USB ce va fi predat contabilului în fiecare lună.
  • 2B. Trimitere prin email: Se creează o arhivă .ZIP, .RAR sau .7Z cu toate folderele ce conțin fișierele exportate, apoi arhiva se trimite pe email contabilului.

3. Transmiterea declarației A4200

Pentru fiecare casă de marcat, trebuie generată, semnată și transmisă pe e-guvernare câte o declarație tip A4200 în fiecare lună. Pentru toate acestea, se poate folosi aplicația TDec.

  • 3A. Primite pe stick USB: Folderele ce conțin fișierele exportate se copiază în folderul principal al aplicației TDec ( implicit este D:\Declaratii electronice\ ). Pot fi copiate și sub formă de arhivă .ZIP, .RAR sau .7Z.
  • 3B. Primite prin email: Arhivele primite pe email se procesează automat.

TDec va procesa automat toate folderele copiate sau arhivele primite pe email și întocmește, semnează electronic și transmite declarația A4200 pentru fiecare casă de marcat. În final descarcă automat recipisa.

Mobil: 0726.337.294
SC VOLT SRL
str. Iederii, nr. 28
Alba Iulia, România